Societati

17 April 2012

Universitatea Ecologica din Bucuresti, infiintata la 4 aprilie 1990, este prima institutie particulara de invatamant superior din Romania si singura universitate cu profil ecologic?

In cei peste 22 ani de existenta, circa 30.000 de tineri au absolvit cursurile Universitatii, devenind reputati specialisti in diferite domenii, in tara si in strainatate.

15 May 2012

Perioadele cele mai “propice” reciclarii in masa erau cele de razboi?

 

Germania Nazista este una dintre tarile in care rationalizarea si reciclarea au fost adoptate atat in timpul cat si in perioada pre-razboi. In special se reciclau fierul dar si alte metale rare, fibrele textile sau oasele din care se facea apoi sapun.

 

15 May 2012

In Romania exista peste 250.000 de hectare de paduri virgine?

 Acestea reprezintă 65% din padurile virgine ramase in Europa.

17 May 2012

Folosirea, o ora, a unei masini electrice de tuns iarba polueaza cat o masina care parcurge 563 de kilometri?

Folosirea, o ora, a unei masini electrice de tuns iarba polueaza cat o masina care parcurge 563 de kilometri?

Asadar,folosirea, o ora, a unei masini electrice de tuns iarba polueaza cat o masina care parcurge 563 de kilometri?

15 May 2012

Romania ocupă abia locul 45 într-un clasament mondial al țărilor care dovedesc preocupare pentru asigurarea unui mediu de viata sănătos propriilor cetateni?

Clasamentul a fost elaborat luând înconsiderare 25 de indicatori al calității mediului printre care poluarea, accesul la apa potabila, gradul de utilizare a pesticidelor în agricultură, starea pădurilor, nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Studiul realizat plasează în capul listei țări precum Islanda, Elveția și Costa Rica în timp ce țări care domină economia mondială ocupă locuri modeste. China și India sunt pe locurile 121 și respectiv 123.