Societati

Print

Produsele ecologice - optiunea consumatorului responsabil

Produsele ecologice devin din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor de pretutindeni . Acest lucru ar putea fi explicat în primul rând printr-un interes crescut pentru o alimentaţie cât mai sănătoasă şi cât mai naturală iar în cel de-al doilea rând, se pare că încep să capete contur eforturile noastre de a păstra apele curate, cerul senin şi solul necontaminat.

 

Se încearcă acum o inversare a proceselor prin care aerul, apa şi solul au fost continuu contaminate cu substanţe toxice şi poluante.

Rolul consumului personal în detrimentul mediului înconjurător devine o preocupare din ce în ce mai intensă. Numeroase bunuri de consum, cum ar fi automobilele, detergenţii, recipientele de sticlă şi de aluminium, pesticidele şi fertilizanţii, au fost toate identificate ca fiind contributori importanţi la deteriorările de mediu. Un factor cheie în această controversă îl reprezintă consumatorul final, cel a cărui decizie proprie de consum poate contribui la deteriorarea sau protejarea mediului.

 

Există o gamă variată de produse ecologice cum ar fi: cosmetice naturale, detergenţi ecologici pentru rufe şi vase şi săpunuri naturale din plante, haine din bumbac ecologic, lenjerie intimă, alimente ecologice: sucuri, alimente pentru copii, dulciuri, ceaiuri, cafea, condimente, lactate, produse de panificaţie, produse din carne, etc. Toate aceste produse sunt certificate ca fiind obţinute în sistem ecologic, fără să conţină nici măcar urme de pesticide, ierbicide, îngrăşăminte chimice, etc., ceea ce contribuie într-o egală măsură atât la protejarea sănătăţii noastre cât şi la protejarea mediului înconjurător.

Fiecare efort poate face diferenţa şi efortul consumatorilor finali de a alege produsele ecologice în detrimentul celor convenţionale, poate însemna la scară largă protejarea planetei şi a resurselor acesteia.

 

Sursa: www.cioceanu.ro