Societati

Articole

Imprimare

Incalzirea globala din ultimii 60 de ani aratata de NASA in 16 secunde

În această iarnă a fost o nebunie in SUA, cu un vortex polar de o săptămână și furtuni de zăpadă în sud , ne arata schimbările climatice despre încălzirea globală. NASA  încheie un nou raport prin ilustrații care ne arată impactul global real al încălzirii globale în ultimele șase decenii. Ceea ce începe ca o planeta albastra fericita  în grafic devine rapid una roșie, cu nouă ani din cei mai caldurosi 10 ani , toate au loc în noul mileniu. Este un mod rapid și ușor de a vizualiza diferența între vreme și climă și de a înțelege impactul devastator pentru emisiile suplimentare de carbon pe planetă.

Imprimare

Paulownia

În loc să taie păduri de 3.600 de hectare, omul de afaceri braşovean Adrian Vlădărean a ales să cultive Paulownia, materialul lemnos rezultat fiind supranumit de cunoscători drept "aluminiul din lemn".

Două treimi din masa unui arbore poate fi folosită pentru cherestea, iar o treime (reziduurile), ca biomasă în uzinele care folosesc principiul gazificării pentru obţinerea de energie verde. Arborele poate fi exportat la imensul preţ de 500 de euro pe metru cub neprelucrat.

  "Eu am ajuns la Paulownia ca să nu tai o pădure de 3.600 de hectare. Descoperind Paulownia am văzut că putem avea câştiguri financiare foarte mari. Este un adevărat business, întrucât cultivarea acestui arbore energetic aduce un randament foarte mare; lemnul său este de calitatea A, fiind considerat drept aluminiul din lemn,datorită proprietăţilor sale deosebite recunoscute în industria cherestelei şi a mobilei. Aşadar poate fi exportat la un preţ de 500 de euro pe metru cub neprelucrat şi vine ca o mănuşă pentru fabrica de biomasă.

Mai multe articole...