Societati

Articole

Imprimare

Agricultura ecologica

  "Agricultură ecologică” este un termen protejat şi atribuit de Uniunea Europeana României pentru definirea acestui sistem de agricultură si este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu dezvoltarea si conservarea mediului inconjurator.

Imprimare

Eco, bio, eco-friendly

Cei mai multi vorbesc despre alimentatia sanatoasa si intoarcerea in sanul naturii folosind o gama variata de termeni: bio, eco, natural, organic, domestic, local, facut in casa s.a.m.d. Exista insa o mica diferenta intre cateva dintre aceste categorii. Atunci când un produs primeşte certificatul, respectiv eticheta “bio”, acest lucru prespune, conform legii, că acel produs a fost obţinut doar din resurse naturale, fără a fi prelucrat şi fără a i se adăuga pesticide, hormoni de creştere, feritilzatori sintetici, respectiv fără a se fi utilizat bioenergie sau radiaţii ionice în procesul de fabricare. În plus, un produs bio trebuie să provină de pe un teren care a fost ferit de pesticide şi îngrăşăminte chimice cel puţin 3 ani.

Mai multe articole...